Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki na zimę to znakomity dodatek do obiadu czy też kanapek. Pomysłów na kompozycje takich sałatek jest wiele. Oto jedna z moich propozycji :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 219
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1001
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 219
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1001
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, nie obierać ze skórki, pokroić na grubsze plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski.
Warzywa zalać solanką na 2 godziny.
Kalafior podzielić na różyczki i obgotować krótko, dosłownie minutę od zagotowania. Pieczarki dokładnie umyć i również zagotować krótko w lekko osolonej wodzie.
Zalane solanką warzywa odcedzić, połączyć z kalafiorem i pieczarkami.
Składniki zalewy zagotować, wystudzić.
Warzywa wkładać do słoików. Jeżeli chcemy uzyskać pikantny smak sałatki dodajmy papryczkę chili w całości.
Warzywa uzupełnić zalewą.
Słoiki pasteryzować 15 minut.