Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki na zimę to znakomity dodatek do obiadu czy też kanapek. Pomysłów na kompozycje takich sałatek jest wiele. Oto jedna z moich propozycji :)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27368
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 122
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27368
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 122
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, nie obierać ze skórki, pokroić na grubsze plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski.
Warzywa zalać solanką na 2 godziny.
Kalafior podzielić na różyczki i obgotować krótko, dosłownie minutę od zagotowania. Pieczarki dokładnie umyć i również zagotować krótko w lekko osolonej wodzie.
Zalane solanką warzywa odcedzić, połączyć z kalafiorem i pieczarkami.
Składniki zalewy zagotować, wystudzić.
Warzywa wkładać do słoików. Jeżeli chcemy uzyskać pikantny smak sałatki dodajmy papryczkę chili w całości.
Warzywa uzupełnić zalewą.
Słoiki pasteryzować 15 minut.