Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki na zimę to znakomity dodatek do obiadu czy też kanapek. Pomysłów na kompozycje takich sałatek jest wiele. Oto jedna z moich propozycji :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 878
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2749
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3239
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 878
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2749
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3239
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, nie obierać ze skórki, pokroić na grubsze plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski.
Warzywa zalać solanką na 2 godziny.
Kalafior podzielić na różyczki i obgotować krótko, dosłownie minutę od zagotowania. Pieczarki dokładnie umyć i również zagotować krótko w lekko osolonej wodzie.
Zalane solanką warzywa odcedzić, połączyć z kalafiorem i pieczarkami.
Składniki zalewy zagotować, wystudzić.
Warzywa wkładać do słoików. Jeżeli chcemy uzyskać pikantny smak sałatki dodajmy papryczkę chili w całości.
Warzywa uzupełnić zalewą.
Słoiki pasteryzować 15 minut.