Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna pyszna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Umyte ogórki kroje w plasterki ,marchew i seler obieram ścieram na tarce o grubych oczkach. Z papryki wydarzam nasiona i kroje w paski i szatkuje kapustę. Pora lub cebule kroje w paserki a natki drobno siekam tak samo czosnek drobno kroję .
Do warzyw dodaje sól ,cukier ,ocet ,olej oraz przyprawy kurkumę oraz ziarna ziela ,pieprzu i gorczycy całość dokładnie mieszam i odstawiam na kilka godzin lub na noc. Sałatkę przykrywam by nic nam nie wpadło .
Kolejnego dnia nakładam sałatkę razem z sokiem do słoików i pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Słoiki wyjmuje odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.