Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka przypomina w wyglądzie i smaku tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty. Będzie znakomitym dodatkiem do smażonej wątróbki lub ryby.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 256
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40415
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5280
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 256
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40415
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5280
Składniki
Marchew zetrzeć na "jarzynówce", wyłożyć do garnka, lekko posolić, wymieszać i niech mięknie.
Cukinię obrać, wydrążyć i zetrzeć na jarzynówce. Cukinię dodać do marchwi, wymieszać.
Szalotkę pokroić i sparzyć.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Szalotkę i paprykę dodać do cukinii. Posolić i wymieszać. Dodać posiekane listki bazylii.
Przykryć warzywa i niech nabierają smaku. Kilka razy wymieszać.
Zagotować zalewę, Przygotować klasyczną zalewę: 1 szklanka octu jabłkowego 5 szklanek wody 5 łyżek cukru 5 łyżeczek soli ostudzić i zalać nią warzywa. Wymieszać i zostawić na noc. Do wyparzonych słoików nakładać ściśle warzywa. Dolać troszkę zalewy aby były przykryte. A potem 1-2 łyżki oleju ( ja dałam słonecznikowego). Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania. Aby nie rozgotowały się warzywa. Smacznego!!!