Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka przypomina w wyglądzie i smaku tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty. Będzie znakomitym dodatkiem do smażonej wątróbki lub ryby.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 914
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1849
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6396
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 914
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1849
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6396
Składniki
Marchew zetrzeć na "jarzynówce", wyłożyć do garnka, lekko posolić, wymieszać i niech mięknie.
Cukinię obrać, wydrążyć i zetrzeć na jarzynówce. Cukinię dodać do marchwi, wymieszać.
Szalotkę pokroić i sparzyć.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Szalotkę i paprykę dodać do cukinii. Posolić i wymieszać. Dodać posiekane listki bazylii.
Przykryć warzywa i niech nabierają smaku. Kilka razy wymieszać.
Zagotować zalewę, Przygotować klasyczną zalewę: 1 szklanka octu jabłkowego 5 szklanek wody 5 łyżek cukru 5 łyżeczek soli ostudzić i zalać nią warzywa. Wymieszać i zostawić na noc. Do wyparzonych słoików nakładać ściśle warzywa. Dolać troszkę zalewy aby były przykryte. A potem 1-2 łyżki oleju ( ja dałam słonecznikowego). Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania. Aby nie rozgotowały się warzywa. Smacznego!!!