Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cukinii na zimę zapraszam po przepis
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Składniki
Cukinię kroję w plasterki młodą że skórką a starszą obieram i wyciągam gniazdo nasienne. Paprykę kroję w kostkę, cebulę w kostkę lub piórka, seler ścieramy na tarce na grubych oczkach.
W garnku robiony zalewę 2 szkl octu 10% 2 szkl cukru,2 łyżeczki gorczycy,4 łyżki soli nie jodowanej . Składniki zagotować i dodaje 4 łyżeczki carry , gotową zalewą zalewam warzywa i odstawić na kilka godzin lub na noc . Sałatkę razem z wytworzonym skokiem wkładamy do słoików pasteryzujemy 15-20 minut po wyjściu odwracam do góry dnem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film