Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cukinii na zimę zapraszam po przepis
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20870
Składniki
Cukinię kroję w plasterki młodą że skórką a starszą obieram i wyciągam gniazdo nasienne. Paprykę kroję w kostkę, cebulę w kostkę lub piórka, seler ścieramy na tarce na grubych oczkach.
W garnku robiony zalewę 2 szkl octu 10% 2 szkl cukru,2 łyżeczki gorczycy,4 łyżki soli nie jodowanej . Składniki zagotować i dodaje 4 łyżeczki carry , gotową zalewą zalewam warzywa i odstawić na kilka godzin lub na noc . Sałatkę razem z wytworzonym skokiem wkładamy do słoików pasteryzujemy 15-20 minut po wyjściu odwracam do góry dnem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film