Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami do słoików na zimę

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami do słoików na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2320 Ocena: 14580

Dodano:

Odsłon: 7370

Kapusta czerwona jest zdrowa i pyszna, dlatego nie wyobrażam sobie aby nie zajęła honorowego miejsca wśród domowych przetworów. Swój kolor zawdzięcza antocyjanom, czyli najsilniejszym przeciwutleniaczom. Jest wyjątkowo bogata w witaminę B1.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Kapustę, pora drobno poszatkować i wymieszać z startymi jabłkami. Wymieszać dokładnie i przełożyć do wyparzonych słoików. Z podanych składników zagotować zalewę. Napełnić słoiki gorącą zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń