Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu nowych inspiracji na przetwory natknęłam się w mojej starej kolekcji na tą pyszna sałatkę. Jest ostra i bardzo smaczna. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do zimowych kanapek. Polecam :)
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki obgotować krótko ( ma być lekko chrupiący ) w sporej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić i pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski o podobnej długości jak fasolkę.
Ostrą paprykę czuszkę podzielić na małe kawałki.
Fasolę szparagową i marchew obgotować. Fasolę pokroić na kawałki o długości 2 cm, a marchew w cienkie krążki.
Układać w słojach na przemian warzywa.
Zagotować wodę z solą, cukrem, octem, dodać mieloną ostrą paprykę wg. uznania.
Zalać ułożone w słojach warzywa gorącą zalewą, wlać do każdego po 2 łyżki oleju.
Zamknąć i pasteryzować słoje o poj. o,5 l 20 min., większe o 5 min. dłużej.
Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko ot...
Odsłon: 26476
Kalafior to warzywo, którego właściwości odżywcze powinien docenić każdy z na...
Odsłon: 11583
Pyszna sałatka polaczenie kapusty i warzyw do zimowych obiadów polecam.
Odsłon: 25308
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 8
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 48
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 165
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 105
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 8
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 48
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 165
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 105
Składniki
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki obgotować krótko ( ma być lekko chrupiący ) w sporej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić i pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski o podobnej długości jak fasolkę.
Ostrą paprykę czuszkę podzielić na małe kawałki.
Fasolę szparagową i marchew obgotować. Fasolę pokroić na kawałki o długości 2 cm, a marchew w cienkie krążki.
Układać w słojach na przemian warzywa.
Zagotować wodę z solą, cukrem, octem, dodać mieloną ostrą paprykę wg. uznania.
Zalać ułożone w słojach warzywa gorącą zalewą, wlać do każdego po 2 łyżki oleju.
Zamknąć i pasteryzować słoje o poj. o,5 l 20 min., większe o 5 min. dłużej.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 8137
Ogórki po koreańsku
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główn...
Odsłon: 384