Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu nowych inspiracji na przetwory natknęłam się w mojej starej kolekcji na tą pyszna sałatkę. Jest ostra i bardzo smaczna. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do zimowych kanapek. Polecam :)
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 604
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 50
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 102
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 604
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 50
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 102
Składniki
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki obgotować krótko ( ma być lekko chrupiący ) w sporej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić i pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski o podobnej długości jak fasolkę.
Ostrą paprykę czuszkę podzielić na małe kawałki.
Fasolę szparagową i marchew obgotować. Fasolę pokroić na kawałki o długości 2 cm, a marchew w cienkie krążki.
Układać w słojach na przemian warzywa.
Zagotować wodę z solą, cukrem, octem, dodać mieloną ostrą paprykę wg. uznania.
Zalać ułożone w słojach warzywa gorącą zalewą, wlać do każdego po 2 łyżki oleju.
Zamknąć i pasteryzować słoje o poj. o,5 l 20 min., większe o 5 min. dłużej.