Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu nowych inspiracji na przetwory natknęłam się w mojej starej kolekcji na tą pyszna sałatkę. Jest ostra i bardzo smaczna. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do zimowych kanapek. Polecam :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14435
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14435
Składniki
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki obgotować krótko ( ma być lekko chrupiący ) w sporej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić i pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski o podobnej długości jak fasolkę.
Ostrą paprykę czuszkę podzielić na małe kawałki.
Fasolę szparagową i marchew obgotować. Fasolę pokroić na kawałki o długości 2 cm, a marchew w cienkie krążki.
Układać w słojach na przemian warzywa.
Zagotować wodę z solą, cukrem, octem, dodać mieloną ostrą paprykę wg. uznania.
Zalać ułożone w słojach warzywa gorącą zalewą, wlać do każdego po 2 łyżki oleju.
Zamknąć i pasteryzować słoje o poj. o,5 l 20 min., większe o 5 min. dłużej.