Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poszukiwaniu nowych inspiracji na przetwory natknęłam się w mojej starej kolekcji na tą pyszna sałatkę. Jest ostra i bardzo smaczna. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do zimowych kanapek. Polecam :)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12126
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2126
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12126
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2126
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 220
Składniki
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki obgotować krótko ( ma być lekko chrupiący ) w sporej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić i pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski o podobnej długości jak fasolkę.
Ostrą paprykę czuszkę podzielić na małe kawałki.
Fasolę szparagową i marchew obgotować. Fasolę pokroić na kawałki o długości 2 cm, a marchew w cienkie krążki.
Układać w słojach na przemian warzywa.
Zagotować wodę z solą, cukrem, octem, dodać mieloną ostrą paprykę wg. uznania.
Zalać ułożone w słojach warzywa gorącą zalewą, wlać do każdego po 2 łyżki oleju.
Zamknąć i pasteryzować słoje o poj. o,5 l 20 min., większe o 5 min. dłużej.