Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka polaczenie kapusty i warzyw do zimowych obiadów polecam.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12286
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1520
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 120
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12286
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1520
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 120
Składniki
Kapustę myję i szatkuję bez głąbów ,paprykę kroję w paski ,cebulę w talarki ,marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach ,ogórki myję i kroję w plasterki razem ze skórką nie obieram ,
Gotowe warzywa wrzucam miski dodaję ziarna pieprzu ,gorczycy ,ziela angielskiego ,wylewam ocet daję sól i cukier mieszam i odstawiam na 2 godziny
Po 2 godzinach nakładam sałatkę do słoików razem z sokiem który powstał i do każdego słoika 1 łyżka oleju zakręcam i pasteryzuję na mokro 15 nonet od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem .