Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka na zimę, idealna do dań głównych. Polecam.
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 24
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 25
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 54
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 78
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 50
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 24
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 25
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 54
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 78
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 50
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka.
Obrane cebule kroimy w piórka, wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski.
Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny.
Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików.
Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody.
Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!