Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pasteryzowana z kapusty z dodatkiem kilku warzyw. Zimą wystarczy odkręcić słoiczek i surówka do obiadu gotowa:) A jak jeszcze przed podaniem dodamy świeże starte jabłko surówka będzie rewelacyjna:)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12176
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12176
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Marchew i seler ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sól i mieszając ugniatamy rękoma. Odstawiamy na 1 godz. Po tym czasie warzywa odciskamy z soków, które puściły. Olej, ocet, sól i cukier zagotowujemy i gorącą zalewą polewamy warzywa. Mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min. *Podana w przepisie ilość warzyw to waga po oczyszczeniu i poszatkowaniu.