Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta nadaje się do pysznych zapiekanek i hamburgerów na szybko, jak również do klasycznych sałatek z majonezem.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, pory i cebulę w małe piórka a seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wszystkie składniki zalać 9 szkl zimnej wody i 1 szkl soli , odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie dokładnie odcisnąć i wkładać do słoików. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą(6 szkl. wody, 2 szkl octu, 1,5 szkl cukru, łyżeczka ziela angielskiego, pieprzu oraz liść laurowy) Pasteryzować 25 minut.
Sałatkę wystarczy wyłożyć na kanapkę, posypać serem i mamy pyszne zapiekanki, można też dać do bułki, mięsko i mamy hamburgery w kilka minut albo dodać ugotowane jajko i majonez i już mamy czym poczestowac niespodziewanych gości.