Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5652
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 946
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33470
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5652
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 946
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33470
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Warzywa myje młoda cukinia może być ze skórką z mojej wyrzucam gniazdo nasienne i obieram i kroję w plasterki. 4-5 ząbków czosnku kroję na drobno. Marchewkę obieram kroje w plasterki, 4 cebule w plastry. Ogórki ze skórką również w plasterki, z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paski lub grubszą kostkę koperek i natka pietruszki kroję na drobno. Pokrojone warzywa mieszam dodaję jeszcze łyżeczkę gorczycy , łyżeczkę pieprzu w ziarnkach można również dodać kilka ziaren ziela angielskiego .Do warzyw dodaję składniki zalewy 1 szkl cukru, 1 łyżka soli do przetworów, 1 szkl octu 10%,mieszam wszystkie składniki i odstawić na 1-2 godziny do wytwarzania soku .
Gotowe warzywa razem z wytworzonym skokiem wkładamy do słoików szczelnie zakręcam i pasteryzujemy u mnie na mokro 15 do 20 minut ,na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły,dslokji musza być zanurzone w wodzie do polowy. Słoiki po pasteryzacji odwracam do góry dnem i gotowe. Sałatka jest wspaniałym dodatkiem zima do obiadów . Po dokładne wykonanie zapraszam na film.