Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę zapraszam po przepis
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Warzywa myje młoda cukinia może być ze skórką z mojej wyrzucam gniazdo nasienne i obieram i kroję w plasterki. 4-5 ząbków czosnku kroję na drobno. Marchewkę obieram kroje w plasterki, 4 cebule w plastry. Ogórki ze skórką również w plasterki, z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paski lub grubszą kostkę koperek i natka pietruszki kroję na drobno. Pokrojone warzywa mieszam dodaję jeszcze łyżeczkę gorczycy , łyżeczkę pieprzu w ziarnkach można również dodać kilka ziaren ziela angielskiego .Do warzyw dodaję składniki zalewy 1 szkl cukru, 1 łyżka soli do przetworów, 1 szkl octu 10%,mieszam wszystkie składniki i odstawić na 1-2 godziny do wytwarzania soku .
Gotowe warzywa razem z wytworzonym skokiem wkładamy do słoików szczelnie zakręcam i pasteryzujemy u mnie na mokro 15 do 20 minut ,na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły,dslokji musza być zanurzone w wodzie do polowy. Słoiki po pasteryzacji odwracam do góry dnem i gotowe. Sałatka jest wspaniałym dodatkiem zima do obiadów . Po dokładne wykonanie zapraszam na film.