Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z ogórków i marchewki w delikatnej zalewie z oleju i octu. Sałatka idealna do mięs podczas zimowej pory.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29620
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2226
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29620
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2226
Składniki
Składniki na zalewę zagotowujemy, tak żeby cukier się rozpuścił. Słoiki z pokrywkami myjemy i wyparzamy wrzącą wodą. Ogórki i marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Obraną cebulę kroimy w piórka. Warzywa posypujemy solą, mieszamy ze sobą i odstawiamy na ok 30 minut żeby puściły sok, który należy odcedzić. Do wyparzonych słoiczków przekładamy warzywa, zalewamy zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy we wrzącej wodzie ok 20 minut.Wyciągnięte słoiczki dokręcamy i stawiamy do góry dnem. Po całkowitym wystygnięciu, słoiki z sałatką przekładamy w zacienione miejsce.