Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z ogórków i marchewki w delikatnej zalewie z oleju i octu. Sałatka idealna do mięs podczas zimowej pory.
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 37
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 39
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 48
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 26
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 37
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 39
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 48
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 26
Składniki
Składniki na zalewę zagotowujemy, tak żeby cukier się rozpuścił. Słoiki z pokrywkami myjemy i wyparzamy wrzącą wodą. Ogórki i marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Obraną cebulę kroimy w piórka. Warzywa posypujemy solą, mieszamy ze sobą i odstawiamy na ok 30 minut żeby puściły sok, który należy odcedzić. Do wyparzonych słoiczków przekładamy warzywa, zalewamy zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy we wrzącej wodzie ok 20 minut.Wyciągnięte słoiczki dokręcamy i stawiamy do góry dnem. Po całkowitym wystygnięciu, słoiki z sałatką przekładamy w zacienione miejsce.