Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z ogórków i marchewki w delikatnej zalewie z oleju i octu. Sałatka idealna do mięs podczas zimowej pory.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Składniki na zalewę zagotowujemy, tak żeby cukier się rozpuścił. Słoiki z pokrywkami myjemy i wyparzamy wrzącą wodą. Ogórki i marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Obraną cebulę kroimy w piórka. Warzywa posypujemy solą, mieszamy ze sobą i odstawiamy na ok 30 minut żeby puściły sok, który należy odcedzić. Do wyparzonych słoiczków przekładamy warzywa, zalewamy zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy we wrzącej wodzie ok 20 minut.Wyciągnięte słoiczki dokręcamy i stawiamy do góry dnem. Po całkowitym wystygnięciu, słoiki z sałatką przekładamy w zacienione miejsce.