Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z ogórków i marchewki w delikatnej zalewie z oleju i octu. Sałatka idealna do mięs podczas zimowej pory.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5854
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 342
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 558
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 744
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1175
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5854
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 342
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 558
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 744
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1175
Składniki
Składniki na zalewę zagotowujemy, tak żeby cukier się rozpuścił. Słoiki z pokrywkami myjemy i wyparzamy wrzącą wodą. Ogórki i marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Obraną cebulę kroimy w piórka. Warzywa posypujemy solą, mieszamy ze sobą i odstawiamy na ok 30 minut żeby puściły sok, który należy odcedzić. Do wyparzonych słoiczków przekładamy warzywa, zalewamy zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy we wrzącej wodzie ok 20 minut.Wyciągnięte słoiczki dokręcamy i stawiamy do góry dnem. Po całkowitym wystygnięciu, słoiki z sałatką przekładamy w zacienione miejsce.