Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z ogórków i marchewki w delikatnej zalewie z oleju i octu. Sałatka idealna do mięs podczas zimowej pory.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 309
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1345
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25263
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 309
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1345
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25263
Składniki
Składniki na zalewę zagotowujemy, tak żeby cukier się rozpuścił. Słoiki z pokrywkami myjemy i wyparzamy wrzącą wodą. Ogórki i marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Obraną cebulę kroimy w piórka. Warzywa posypujemy solą, mieszamy ze sobą i odstawiamy na ok 30 minut żeby puściły sok, który należy odcedzić. Do wyparzonych słoiczków przekładamy warzywa, zalewamy zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy we wrzącej wodzie ok 20 minut.Wyciągnięte słoiczki dokręcamy i stawiamy do góry dnem. Po całkowitym wystygnięciu, słoiki z sałatką przekładamy w zacienione miejsce.