Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka z ogórkami do słoików .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Umyte ogórki kroje na plasterki i sole odstawiam na 3 godziny można na noc zostawić by puściły sok. Marchewkę obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,paprykę kroje w kostkę lub paski ,cebule w plasterki ,czosnek drobno kroje tak samo koper i natkę selera .Z ogórków odsączam wodę i wszystkie warzywa daje do garnka i dodaje do nich po 1 szklance olej ,wodę ,cukier, ocet mieszam zostawiam na godzinę .
Po godzinie warzywa gotuje 10 minut od czasu do czasu mieszam, gorąca sałatkę nakładam do słoików zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 10 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły i musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji wyjmuje słoiki i odwracam do góry dnem by wieczka dobrze Złapały po całkowitym ostygnięciu wynoszę do spiżarni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .