Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna do kanapek i wędlin.
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Składniki
Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, pory i cebulę w małe piórka a seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wszystkie składniki zalać 9 szkl zimnej wody i 1 szkl soli , odstawić na 2 godziny.Po tym czasie dokładnie odcisnąć i wkładać do słoików. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą(6 szkl. wody, 2 szkl octu, 1,5 szkl cukru, łyżeczka ziela angielskiego, pieprzu oraz liść laurowy) Pasteryzować 25 minut.