Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna do kanapek i wędlin.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6437
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114838
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6437
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114838
Składniki
Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, pory i cebulę w małe piórka a seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wszystkie składniki zalać 9 szkl zimnej wody i 1 szkl soli , odstawić na 2 godziny.Po tym czasie dokładnie odcisnąć i wkładać do słoików. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą(6 szkl. wody, 2 szkl octu, 1,5 szkl cukru, łyżeczka ziela angielskiego, pieprzu oraz liść laurowy) Pasteryzować 25 minut.