Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę do słoików zapraszam po przepis
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5693
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 80
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5693
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 80
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 605
Składniki
Umyte ogórki kroje w plasterki ,paprykę w paski ,cebule w piórka i drobno czosnek, koper dodaje 2 łyżki soli mieszam i odstawiam na godzinne by puściły warzywa sok. Po tym czasie zlewam sok i dodaje ziarna ziela angielskiego około 10 szt i łyżkę ziaren pieprzu. Warzywa nakładam do czystych słoików .
Zalewa u mnie podwójna porcja wodę z solą i octem oraz cukrem zagotować wyleczyć grzanie i dodać musztardę francuską wymieszać odstawić zalewę by troche przestygła.
Jeszcze ciepłą ale nie gorącą zalewą zalewam warzywa w słoikach wycieram słoiki do sucha zakręcam. Na dno garnka daje ścierkę i zalewam zimna woda by nie były przykryte wieczka słoików
Pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. po pasteryzacji słoiki wyjmuje sprawdzam czy wieczka są dobrze zakręcone odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.