Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2599
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3462
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1559
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2236
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2599
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3462
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1559
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2236
Składniki
Warzywa myje z kapusty wykrawam głąb drobno szatkuje, z cukinii jak jest większa wydrążam gniazda nasienne kroje w kostkę lub plasterki a jak ma twarda skórkę obieram u mnie w miarę młode wiec ze skórką zamiast cukinii mogą być ogórki kroje w plasterki . Marchew i seler obieram i spieram na tarce o grubych oczkach z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w kostkę lub paski .Pomidory kroje w ćwiartki ,natkę selera drobno kroje czosnek ścieram na drobno ,cebule w plasterki .
Wszystkie warzywa daje do miski dodaje gorczyce ,pieprz ,kminek listki laurowe dodaje ,olej ,ocet ,sól i cukier całość dokładnie mieszam zostawiam na 2 godziny by warzywa puściły sok .
Gdy warzywa odstoją swoje nakładam razem z sokiem do słoików zakręcam i słoiki pasteryzuję na m9okro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły,dslokji musza być zanurzone w wodzie do polowy .Po dokładne wykonanie przepisu zapraszam na film .