Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 441
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 441
Składniki
Warzywa myje z kapusty wykrawam głąb drobno szatkuje, z cukinii jak jest większa wydrążam gniazda nasienne kroje w kostkę lub plasterki a jak ma twarda skórkę obieram u mnie w miarę młode wiec ze skórką zamiast cukinii mogą być ogórki kroje w plasterki . Marchew i seler obieram i spieram na tarce o grubych oczkach z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w kostkę lub paski .Pomidory kroje w ćwiartki ,natkę selera drobno kroje czosnek ścieram na drobno ,cebule w plasterki .
Wszystkie warzywa daje do miski dodaje gorczyce ,pieprz ,kminek listki laurowe dodaje ,olej ,ocet ,sól i cukier całość dokładnie mieszam zostawiam na 2 godziny by warzywa puściły sok .
Gdy warzywa odstoją swoje nakładam razem z sokiem do słoików zakręcam i słoiki pasteryzuję na m9okro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku .Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły,dslokji musza być zanurzone w wodzie do polowy .Po dokładne wykonanie przepisu zapraszam na film .