Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obrodziły pomidorki więc zrobiłam przetwory na zimę :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1877
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1877
Składniki
Pokroić pomidory na małe kawałki, cebulę na piórka, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach, pietruszkę i seler zetrzeć na małych oczkach, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać z solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny by puściły sok.
Zagotować zalewę, na gorącą wrzucić składniki z sokiem, gotować 3 minuty. Nakładać do słoiczków i pasteryzować 10 minut i smacznego.