Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętamy te smaki...jedna z lepszych, "babcinych" sałatek. Postanowiliśmy ją zrobić bo pomidory nie dojrzały (wiemy, że odstawienie w ciemne miejsce pomoże), a już dawno jej nie jedliśmy.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 236
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20410
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 236
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20410
Składniki
Pomidory kroimy na 3 mm plasterki. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki a później w piórka. Mieszamy z pomidorami, gorczycą, solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny. Zalewę zagotowujemy, dodajemy pomidory i gotujemy 15-20 min. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i na ściereczce ustawiamy do góry dnem, do całkowitego ostygnięcia.