Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z zielonych pomidorów, papryki, marchwi i cebuli - prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Pomidory nacinamy, przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Możemy też pomidory chwilkę pogotować lub obrać nożem gdyż skórka z zielonych pomidorów dość trudno schodzi. Następnie pomidory kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, solimy, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. Z podanych składników zagotowujemy zalewę i gorącą wlewamy do warzy. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, nabierając od spodu by w każdym słoiku znalazło się trochę zalewy. Możemy lekko ubić w słoiku. Zakręcamy i pasteryzujemy 25-30 min. w zależności od wielkości słoików. Mówi się, że zielone pomidory są szkodliwe ale gotowane tracą tę "właściwość", dlatego muszą się trochę dłużej pasteryzować.