Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompoty ze śliwek na zimę zapraszam po przepis
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 267
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 267
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Z umytych śliwek wyjmuję pestki ale można też używać śliwek z pestkami
Do umytych słoików wkładam śliwki i do każdego słoika 3 łyżki cukru i zalewam ciepłą przegotowaną woda zakręcam i pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem i odstawiam do całkowitego ostygnięcia .Takie śliwki bez pestek często wykorzystuję do ciast ,po wykonanie zapraszam na film.