Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompoty ze śliwek na zimę zapraszam po przepis
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414500
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414500
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Z umytych śliwek wyjmuję pestki ale można też używać śliwek z pestkami
Do umytych słoików wkładam śliwki i do każdego słoika 3 łyżki cukru i zalewam ciepłą przegotowaną woda zakręcam i pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem i odstawiam do całkowitego ostygnięcia .Takie śliwki bez pestek często wykorzystuję do ciast ,po wykonanie zapraszam na film.