Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompoty ze śliwek na zimę zapraszam po przepis
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 199
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 103
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 75
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 199
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 103
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 75
Składniki
Z umytych śliwek wyjmuję pestki ale można też używać śliwek z pestkami
Do umytych słoików wkładam śliwki i do każdego słoika 3 łyżki cukru i zalewam ciepłą przegotowaną woda zakręcam i pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem i odstawiam do całkowitego ostygnięcia .Takie śliwki bez pestek często wykorzystuję do ciast ,po wykonanie zapraszam na film.