Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompoty ze śliwek na zimę zapraszam po przepis
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40581
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 955
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 238
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3284
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40581
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 955
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 238
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3284
Składniki
Z umytych śliwek wyjmuję pestki ale można też używać śliwek z pestkami
Do umytych słoików wkładam śliwki i do każdego słoika 3 łyżki cukru i zalewam ciepłą przegotowaną woda zakręcam i pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem i odstawiam do całkowitego ostygnięcia .Takie śliwki bez pestek często wykorzystuję do ciast ,po wykonanie zapraszam na film.