Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie śliwek i aloesu jest ciekawy, więc jak już będą śliwki to może sobie przypomnicie o tym przepisie, skusicie się i zrobicie takie pyszne śliweczki.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 334
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 81
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 334
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 81
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 331
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 227
Składniki
Umyte i wypestkowane śliwki wrzucić do garnka, wsypać cukier żelujący i dokładnie wymieszać aby cukier pokrył śliwki. Całość ciągle mieszając zagotować. Potem dodać rodzynki, aloes i wszystko nadal mieszając gotować 5 minut. Wyparzone słoiki napełniać konfiturą, szybko zakręcić zakrętki i ustawiać słoiki na kilka minut do góry dnem. Potem odwrócić je, wystudzić i przenieść do zimnego i przewiewnego miejsca.