Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie śliwek i aloesu jest ciekawy, więc jak już będą śliwki to może sobie przypomnicie o tym przepisie, skusicie się i zrobicie takie pyszne śliweczki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118596
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8595
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2402
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118596
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8595
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2402
Składniki
Umyte i wypestkowane śliwki wrzucić do garnka, wsypać cukier żelujący i dokładnie wymieszać aby cukier pokrył śliwki. Całość ciągle mieszając zagotować. Potem dodać rodzynki, aloes i wszystko nadal mieszając gotować 5 minut. Wyparzone słoiki napełniać konfiturą, szybko zakręcić zakrętki i ustawiać słoiki na kilka minut do góry dnem. Potem odwrócić je, wystudzić i przenieść do zimnego i przewiewnego miejsca.