Do góry

Przetwory Przepis na:

Śliwki z kandyzowanym aloesem i rodzynkami

Śliwki z kandyzowanym aloesem i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 214

Połączenie śliwek i aloesu jest ciekawy, więc jak już będą śliwki to może sobie przypomnicie o tym przepisie, skusicie się i zrobicie takie pyszne śliweczki.

Składniki

  • 2 kg śliwek ( waga po wypestkowaniu )
  • 3/4 szk rodzynek
  • 100 g kandyzowanego aloesu
  • 500 g cukru żelującego 2 :1
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śliwki z kandyzowanym aloesem i rodzynkami

Przygotowanie

  1. Umyte i wypestkowane śliwki wrzucić do garnka, wsypać cukier żelujący i dokładnie wymieszać aby cukier pokrył śliwki.
    Całość ciągle mieszając zagotować.
    Potem dodać rodzynki, aloes i wszystko nadal mieszając gotować 5 minut.
    Wyparzone słoiki napełniać konfiturą, szybko zakręcić zakrętki i ustawiać słoiki na kilka minut do góry dnem.
    Potem odwrócić je, wystudzić i przenieść do zimnego i przewiewnego miejsca.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń