Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12392
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5685
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7048
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12392
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5685
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7048
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Śliwki myjemy , usuwamy pestki pozbywamy się skórki. Wrzucamy do rondelka wlewamy ok 300 ml wody i wsypujemy cukry. Dusimy na wolnym ogniu ok 1 godz. Nakładamy do słoików i układamy nakrętką do dołu.