Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec z chrupiącymi skwarkami.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2487
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 55
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 229
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3638
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2487
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 55
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 229
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3638
Składniki
Boczek mielę w maszynce do mięsa na dużym oczku.
Przekładam do szerokiego garnka z grubym dnem. Wytapiam smalec na średnim ogniu, co jakiś czas mieszam drewnianą łyżką. Smażę do uzyskania złotych skwarków. Pod koniec dodaję sól i pieprz ziołowy. Dokładnie mieszam.
Gorący smalec przelewam do garnuszków i wyparzonych suchych słoiczków, tak by tłuszcz pokrywał skwarki.
Gorące słoiczki zakręcam. Wystudzony smalec przechowuję w chłodnym miejscu. Smalec z garnuszków spożywamy na bieżąco