Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka smażone do słoików na zimę, to idealny sposób na szybkie przygotowanie nadzienia do szarlotki, naleśników czy deserów.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8744
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5099
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328174
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8744
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5099
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328174
Składniki
Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne , kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny . Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i smażymy na małym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną. Dodajemy cukier ( w zależności od kwaśności jabłek, jeśli są bardzo kwaśne to cukru dajemy więcej ) smażymy około 10 minut. Jabłka nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.