Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka smażone do słoików na zimę, to idealny sposób na szybkie przygotowanie nadzienia do szarlotki, naleśników czy deserów.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 887
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 86
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 887
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 86
Składniki
Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne , kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny . Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i smażymy na małym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną. Dodajemy cukier ( w zależności od kwaśności jabłek, jeśli są bardzo kwaśne to cukru dajemy więcej ) smażymy około 10 minut. Jabłka nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.