Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka smażone do słoików na zimę, to idealny sposób na szybkie przygotowanie nadzienia do szarlotki, naleśników czy deserów.
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 285
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 1214
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 285
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 1214
Składniki
Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne , kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny . Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i smażymy na małym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną. Dodajemy cukier ( w zależności od kwaśności jabłek, jeśli są bardzo kwaśne to cukru dajemy więcej ) smażymy około 10 minut. Jabłka nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.