Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka smażone do słoików na zimę, to idealny sposób na szybkie przygotowanie nadzienia do szarlotki, naleśników czy deserów.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 845
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 41
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4111
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 845
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 41
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4111
Składniki
Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne , kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny . Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i smażymy na małym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną. Dodajemy cukier ( w zależności od kwaśności jabłek, jeśli są bardzo kwaśne to cukru dajemy więcej ) smażymy około 10 minut. Jabłka nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.