Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka smażone do słoików na zimę, to idealny sposób na szybkie przygotowanie nadzienia do szarlotki, naleśników czy deserów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10830
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10830
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne , kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny . Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i smażymy na małym ogniu aż owoce całkowicie się rozpadną. Dodajemy cukier ( w zależności od kwaśności jabłek, jeśli są bardzo kwaśne to cukru dajemy więcej ) smażymy około 10 minut. Jabłka nakładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut, po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.