Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok malinowy ma w mojej domowej apteczne ważną rangę. Przydatny podczas jesienno-zimowych infekcji a także smaczny, aromatyczny dodatek do napojów i deserów.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Maliny przebrać bardzo dokładnie by ewentualnie usunąć nieproszonych gości takich jak małe pajączki. Nie myć, jeśli rosną w naszym ogrodzie, z dala od dróg. Umieścić w dużej misce i zasypać cukrem.. Odstawić na 2-3 godziny. Od czasu do czasu potrząsam miską by ułatwić rozpuszczenie cukru. Następnie na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Dopiero wtedy przełożyć maliny z cukrem. Zmniejszyć ogień i podgrzewać około pół godziny ale nie doprowadzić do zagotowania. Zestawić z ognia i wynieść w chłodne miejsce na całą noc.
Następnego dnia przelać przez sito a sok rozlać do niewielkich szklanych butelek. Pasteryzować 20 minut.