Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok malinowy ma w mojej domowej apteczne ważną rangę. Przydatny podczas jesienno-zimowych infekcji a także smaczny, aromatyczny dodatek do napojów i deserów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Maliny przebrać bardzo dokładnie by ewentualnie usunąć nieproszonych gości takich jak małe pajączki. Nie myć, jeśli rosną w naszym ogrodzie, z dala od dróg. Umieścić w dużej misce i zasypać cukrem.. Odstawić na 2-3 godziny. Od czasu do czasu potrząsam miską by ułatwić rozpuszczenie cukru. Następnie na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Dopiero wtedy przełożyć maliny z cukrem. Zmniejszyć ogień i podgrzewać około pół godziny ale nie doprowadzić do zagotowania. Zestawić z ognia i wynieść w chłodne miejsce na całą noc.
Następnego dnia przelać przez sito a sok rozlać do niewielkich szklanych butelek. Pasteryzować 20 minut.