Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok malinowy ma w mojej domowej apteczne ważną rangę. Przydatny podczas jesienno-zimowych infekcji a także smaczny, aromatyczny dodatek do napojów i deserów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20823
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20823
Składniki
Maliny przebrać bardzo dokładnie by ewentualnie usunąć nieproszonych gości takich jak małe pajączki. Nie myć, jeśli rosną w naszym ogrodzie, z dala od dróg. Umieścić w dużej misce i zasypać cukrem.. Odstawić na 2-3 godziny. Od czasu do czasu potrząsam miską by ułatwić rozpuszczenie cukru. Następnie na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Dopiero wtedy przełożyć maliny z cukrem. Zmniejszyć ogień i podgrzewać około pół godziny ale nie doprowadzić do zagotowania. Zestawić z ognia i wynieść w chłodne miejsce na całą noc.
Następnego dnia przelać przez sito a sok rozlać do niewielkich szklanych butelek. Pasteryzować 20 minut.