Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nowości z mojej spiżarce w tym roku pojawił się sok z mięty. Soku próbowałam będąc u z wizytą u Cioci i bardzo Nam zasmakował. Idealnie gasi pragnienie w gorący dzień, nadaje się do rozpuszczania w wodzie, do herbaty, deserów lub do drinków. I jest banalnie prosty w przygotowaniu. A mięta ma wiele drogocennych właściwość leczniczych, przede wszystkim łagodzi dolegliwości żołądkowe, udrażnia drogi oddechowe, działa uspokajająco, uśmierza ból i odświeża oddech. Ma działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne, działa rozkurczająco. Zawiera witaminy A i C, oraz żelazo, magnez, wapń, potas. Dlatego warto ją spożywać :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 166
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1536
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 166
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1536
Składniki
Wodę zagotowujemy z cukrem i kwaskiem. Po zagotowaniu zdejmujemy z palnika i wrzucamy miętę. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy liście, a sok rozlewamy do czystych słoiczków lub butelek i pasteryzujemy około 20 minut. SMACZNEGO!