Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z nowości z mojej spiżarce w tym roku pojawił się sok z mięty. Soku próbowałam będąc u z wizytą u Cioci i bardzo Nam zasmakował. Idealnie gasi pragnienie w gorący dzień, nadaje się do rozpuszczania w wodzie, do herbaty, deserów lub do drinków. I jest banalnie prosty w przygotowaniu. A mięta ma wiele drogocennych właściwość leczniczych, przede wszystkim łagodzi dolegliwości żołądkowe, udrażnia drogi oddechowe, działa uspokajająco, uśmierza ból i odświeża oddech. Ma działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne, działa rozkurczająco. Zawiera witaminy A i C, oraz żelazo, magnez, wapń, potas. Dlatego warto ją spożywać :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13444
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14820
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6097
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13444
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14820
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6097
Składniki
Wodę zagotowujemy z cukrem i kwaskiem. Po zagotowaniu zdejmujemy z palnika i wrzucamy miętę. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy liście, a sok rozlewamy do czystych słoiczków lub butelek i pasteryzujemy około 20 minut. SMACZNEGO!