Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoców w ogródku nie mam dużo, ale zawsze staram się wykorzystać wszystkie. Sok wieloowocowy jest doskonałym dodatkiem do herbaty na jesienne i zimowe wieczory. W lecie można dodać go do wody. Do przygotowania soku można wykorzystać każde sezonowe owoce.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 497
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1748
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 497
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1748
Składniki
Uzbierane owoce przepłukać pod bieżącą wodą, wymieszać ze sobą. W sokowniku umieszczać naprzemiennie owoce i cukier. Sokownik ustawić na wolnym ogniu i gotować do całkowitego rozpadu owoców. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików i szczelnie zakręcamy. Przygotowane słoiki pasteryzujemy.