Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 10
Polecam.
Odsłon: 201
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 68
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 10
Polecam.
Odsłon: 201
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 68
Składniki
Owoce i liście przebrać, umyć i osączyć. Aronię wymieszać z liśćmi, przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut. Odstawić na noc. Na drugi dzień ponownie gotować ok. 1 godz. po tym czasie zlać sok, wyjąć liście a owoce przecierać do soku, dodać cukier i ponownie zagotować. Gotowy sok przelać do słoiczków lub butelek i pasteryzować ok 15-20 minut.