Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
samo zdrowie :)
Rozgrzewający, bardzo zdrowy napój z mrożonej aronii, imbiru i cytryny.
Odsłon: 3156
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest...
Odsłon: 517
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 30
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 74
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 49
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 297
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 30
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 74
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 49
Pleśniak (lub skubaniec) to pyszne ciasto bardzo bogate w różnego rodzaju kol...
Odsłon: 297
Składniki
Owoce i liście przebrać, umyć i osączyć. Aronię wymieszać z liśćmi, przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut. Odstawić na noc. Na drugi dzień ponownie gotować ok. 1 godz. po tym czasie zlać sok, wyjąć liście a owoce przecierać do soku, dodać cukier i ponownie zagotować. Gotowy sok przelać do słoiczków lub butelek i pasteryzować ok 15-20 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 121
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 98