Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4439
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417520
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4439
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417520
Składniki
Owoce i liście przebrać, umyć i osączyć. Aronię wymieszać z liśćmi, przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut. Odstawić na noc. Na drugi dzień ponownie gotować ok. 1 godz. po tym czasie zlać sok, wyjąć liście a owoce przecierać do soku, dodać cukier i ponownie zagotować. Gotowy sok przelać do słoiczków lub butelek i pasteryzować ok 15-20 minut.