Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Owoce i liście przebrać, umyć i osączyć. Aronię wymieszać z liśćmi, przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut. Odstawić na noc. Na drugi dzień ponownie gotować ok. 1 godz. po tym czasie zlać sok, wyjąć liście a owoce przecierać do soku, dodać cukier i ponownie zagotować. Gotowy sok przelać do słoiczków lub butelek i pasteryzować ok 15-20 minut.