Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z kiszonych buraków jest zdrowym napojem. Stanowi doskonałą bazę do czerwonego barszczu i chłodników.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2360
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5012
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2360
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5012
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 139
Składniki
Dokładnie wymyte, wyszorowane buraki ze skórą kroję na plastry i kawałki. Układam w naczyniu przekładając przyprawami do 3/4 wysokości.
Sól rozpuszczam w przefiltrowanej wodzie i zalewam buraki tak by zalewa pokryła buraki. Zakładam ( nie dokręcam) przykrywkę. Buraki kiszą się w temperaturze pokojowej około 14 dni. Koniecznie systematycznie mieszamy i zdejmujemy pianę
Gdy sok jest wystarczająco kwaśny odcedzam go przez gęste sito. Rozlewam do wysterylizowanych butelek lub słoików, zakręcam i przechowuję w chłodnym miejscu,