Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z kiszonych buraków jest zdrowym napojem. Stanowi doskonałą bazę do czerwonego barszczu i chłodników.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 261
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9522
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 261
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9522
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Składniki
Dokładnie wymyte, wyszorowane buraki ze skórą kroję na plastry i kawałki. Układam w naczyniu przekładając przyprawami do 3/4 wysokości.
Sól rozpuszczam w przefiltrowanej wodzie i zalewam buraki tak by zalewa pokryła buraki. Zakładam ( nie dokręcam) przykrywkę. Buraki kiszą się w temperaturze pokojowej około 14 dni. Koniecznie systematycznie mieszamy i zdejmujemy pianę
Gdy sok jest wystarczająco kwaśny odcedzam go przez gęste sito. Rozlewam do wysterylizowanych butelek lub słoików, zakręcam i przechowuję w chłodnym miejscu,