Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy sos meksykański jest prosty i bardzo smaczny. Można go przygotować do bezpośredniego spożycia, lub zrobić do słoików na zimę. Jest wyrazisty i ma lekko ostry smak. Świetnie smakuje do mięsnych potraw.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 75
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5646
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 75
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5646
Składniki
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i gotujemy 1 godzinę. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy w małej ilości wody. Paprykę i ananasy kroimy w mniejszą kostkę, kukurydzę, resztę składników, przyprawy dodajemy do pomidorów. Gotujemy 20 minut. Po tym czasie zagęszczamy wszystko 3 łyżkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w soku z ananasa. Zagotowujemy. Sos wkładamy do przygotowanych słoikówni, pasteryzujemy 5-8 minut od zagotowania.