Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie sosy na bazie pomidorów.Latem warzywa są dość tanie /nie mówiąc o tych z własnych ogrodów/dlatego przygotowuję wielkie zapasy na zimowe dni. Wystarczy wtedy sięgnąć po słoiczek i podstawa do zup, sosów, itp. gotowa.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 839
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 442
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 839
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 442
Składniki
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy i wraz z sokiem przekładamy do garnka. Dodajemy 1/3 łyżeczki cukru i gotujemy na małym ogniu. Paprykę i papryczkę chili oczyszczamy z nasion i gniazd nasiennych, kroimy i dodajemy do pomidorów. Czosnek drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy resztą cukru, solą i pieprzem i gotujemy do czasu aż pomidory rozgotują się i sos częściowo odparuje. Całość miksujemy blenderem, przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.