Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie sosy na bazie pomidorów.Latem warzywa są dość tanie /nie mówiąc o tych z własnych ogrodów/dlatego przygotowuję wielkie zapasy na zimowe dni. Wystarczy wtedy sięgnąć po słoiczek i podstawa do zup, sosów, itp. gotowa.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 928
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 124
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 928
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 124
Składniki
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy i wraz z sokiem przekładamy do garnka. Dodajemy 1/3 łyżeczki cukru i gotujemy na małym ogniu. Paprykę i papryczkę chili oczyszczamy z nasion i gniazd nasiennych, kroimy i dodajemy do pomidorów. Czosnek drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy resztą cukru, solą i pieprzem i gotujemy do czasu aż pomidory rozgotują się i sos częściowo odparuje. Całość miksujemy blenderem, przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.