Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie sosy na bazie pomidorów.Latem warzywa są dość tanie /nie mówiąc o tych z własnych ogrodów/dlatego przygotowuję wielkie zapasy na zimowe dni. Wystarczy wtedy sięgnąć po słoiczek i podstawa do zup, sosów, itp. gotowa.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy i wraz z sokiem przekładamy do garnka. Dodajemy 1/3 łyżeczki cukru i gotujemy na małym ogniu. Paprykę i papryczkę chili oczyszczamy z nasion i gniazd nasiennych, kroimy i dodajemy do pomidorów. Czosnek drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy resztą cukru, solą i pieprzem i gotujemy do czasu aż pomidory rozgotują się i sos częściowo odparuje. Całość miksujemy blenderem, przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.