Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie sosy na bazie pomidorów.Latem warzywa są dość tanie /nie mówiąc o tych z własnych ogrodów/dlatego przygotowuję wielkie zapasy na zimowe dni. Wystarczy wtedy sięgnąć po słoiczek i podstawa do zup, sosów, itp. gotowa.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy i wraz z sokiem przekładamy do garnka. Dodajemy 1/3 łyżeczki cukru i gotujemy na małym ogniu. Paprykę i papryczkę chili oczyszczamy z nasion i gniazd nasiennych, kroimy i dodajemy do pomidorów. Czosnek drobno kroimy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy resztą cukru, solą i pieprzem i gotujemy do czasu aż pomidory rozgotują się i sos częściowo odparuje. Całość miksujemy blenderem, przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.