Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos dobrze smakuje z ryżem i filetem z kurczaka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, łączymy z cebulą i zasypujemy 1 łyżką soli. Odstawiamy na noc.
Po tym czasie odlewamy powstały sok i łączymy ze składnikami II i gotujemy ok. 20 min na wolnym ogniu. Dodajemy kukurydzę ( bez zalewy ) i ananasa ( bez soku ) pokrojonego w kostkę. Do soku z ananasa dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i gotujemy kisiel. Gorący kisiel łączymy z warzywami i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 5 min. Smacznego.