Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos dobrze smakuje z ryżem i filetem z kurczaka.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1035
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 714
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4528
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1035
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 714
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4528
Składniki
Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, łączymy z cebulą i zasypujemy 1 łyżką soli. Odstawiamy na noc.
Po tym czasie odlewamy powstały sok i łączymy ze składnikami II i gotujemy ok. 20 min na wolnym ogniu. Dodajemy kukurydzę ( bez zalewy ) i ananasa ( bez soku ) pokrojonego w kostkę. Do soku z ananasa dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i gotujemy kisiel. Gorący kisiel łączymy z warzywami i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 5 min. Smacznego.