Do góry

Przetwory Przepis na:

Sos tatarski do wszystkiego

Sos tatarski do wszystkiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 383

Dodano:

Odsłon: 1535

Sos tatarski znany od wieków pasuje do wszystkiego, do kanapek, śledzika, jajek na twardo, do wszelkich wytrawnych galaretek, jak również do pasztetów, mięs pieczonych i smażonych, a nawet grilla, sprawdziłam różne wersje.

Składniki

  • 700 g pieczarek marynowanych w słoiku
  • 500 g obranych ogórków konserwowych
  • 400 g cebuli białej
  • majonez dobrej jakości słoik ok 500 ml lub więcej zależy od gustu
  • posiekana natka pietruszki do ozdoby
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos tatarski do wszystkiego

Przygotowanie

  1. Ogórki, pieczarki i cebulę bardzo drobniutko posiekać ( jest to dosyć żmudne ale warto z tej ilości sosu starczy na długo), wymieszać z majonezem, solą i pieprzem, ew można dodać łyżeczkę cukru. Włożyć do słoiczków i przechowywać w lodówce, przed podanie ozdobić siekaną zieleniną. Smacznego , radzę zrobić bo kupne nawet z renomowanych firm nawet się nie umywają.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń