Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników włoskiej kuchni.
Pomidory umyć, pokroić i rozgotować, przetrzeć przez sito. Z tej ilości pomidorów uzyskałam 3 litry gotowego przecieru.
W dużym garnku rozgrzać oliwę. dodać posiekane cebulę, paprykę i czosnek, dusić do miękkości na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas. Trwa to około 10 minut.
Wlać do podduszonych warzyw przetarte pomidory, wrzucić resztę przypraw (bez natki pietruszki) oraz koncentrat pomidorowy i gotować na małym ogniu przez godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę.
Ewentualnie zagęścić sos skrobią rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody (zawiesinę wlać – mieszając – do garnka z sosem, zagotować). Ja wykorzystałam tę możliwość.
Gorący sos rozlać do słoików i pasteryzować 1/2 godziny w kąpieli wodnej albo godzinę w piekarniku.
Buraczki na zimę do słoików to iealny dodatek do dań obiadowych zimową porą.
Odsłon: 16702
Buraki z cukinią na zimę do słoików idealny dodatek do dań mięsnych.
Odsłon: 5853
Domowe spaghetti czyli klasyczne danie z kuchni włoskiej, w mojej wersji z do...
Odsłon: 4424
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 156
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 104
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 44
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 205
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 52
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 156
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 104
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 44
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 205
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 52
Składniki
Pomidory umyć, pokroić i rozgotować, przetrzeć przez sito. Z tej ilości pomidorów uzyskałam 3 litry gotowego przecieru.
W dużym garnku rozgrzać oliwę. dodać posiekane cebulę, paprykę i czosnek, dusić do miękkości na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas. Trwa to około 10 minut.
Wlać do podduszonych warzyw przetarte pomidory, wrzucić resztę przypraw (bez natki pietruszki) oraz koncentrat pomidorowy i gotować na małym ogniu przez godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę. Ewentualnie zagęścić sos skrobią rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody (zawiesinę wlać – mieszając – do garnka z sosem, zagotować). Ja wykorzystałam tę możliwość.
Gorący sos rozlać do słoików i pasteryzować 1/2 godziny w kąpieli wodnej albo godzinę w piekarniku.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 266
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 582