Do góry

Przetwory Przepis na:

Sos z cukinii do kanapek

Sos z cukinii do kanapek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 15018

Dodano:

Odsłon: 2374

Cukinia to doskonałe warzywo na przetwory.

Składniki

  • Cukinia 2 kg
  • Cebula biała 0,5 kg
  • Papryka czerwona 5 szt
  • Sól 1 łyżka
  • Przyprawy:
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • ½ szklanki octu
  • 40 dag cukru
  • przecier pomidorowy 600 gram
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię, paprykę, oczyścić z nasion, zaś cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Do warzyw wsypać sól, wymieszać i odstawić na pół godziny. Następnie dusić na małym ogniu przez pół godziny w tej samej wodzie która powstała z warzyw. Całość zmiksować, dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać, zagotować i przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń