Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to doskonałe warzywo na przetwory.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1413
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 423
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1413
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 423
Składniki
Wykonanie: Cukinię, paprykę, oczyścić z nasion, zaś cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Do warzyw wsypać sól, wymieszać i odstawić na pół godziny. Następnie dusić na małym ogniu przez pół godziny w tej samej wodzie która powstała z warzyw. Całość zmiksować, dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać, zagotować i przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.