Do góry

Przetwory Przepis na:

Surówka z kapusty II

Surówka z kapusty II

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 85

Dodano:

Odsłon: 271

Zdrowa i smaczna surówka do obiadu.

Składniki

  • 4 kg kapusty
  • 1 kg papryki
  • 25 dkg marchwi
  • 25 dkg cebuli
  • SKŁADNIKI ZALEWY:
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • DODATKOWO:
  • Pieprz
  • listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować,paprykę pokroić w kostkę a cebulę w piórka.Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach na tarce. Dodać przyprawy oraz sól do smaku
    Wszystko wymieszać w misce.


    ZALEWA:

    Ocet wymieszać z cukrem dodać olej .Wszystko razem wymieszać.NIE GOTOWAĆ!
    Zalać warzywa i odstawić na 24 godz. Od czasu do czasu wymieszać. Po upływie doby włożyć do słoików zapasteryzować ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń