Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak wiem sezon na paprykę już dawno się skończył lecz ja robiłam ją jeszcze w sezonie ale byłam po operacji kręgosłupa i nie było możliwości wstawienia jej wcześniej
garnek, miska, nóż, słoiki, pokrywki do słoika
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5213
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 654
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4966
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6924
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 458
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5213
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 654
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4966
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6924
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 458
Składniki
Zebraną swojską lub kupną paprykę należy oczyścić z gniazd nasiennych i podzielić na dowolne kawałki tak aby weszły do słoika, ugotować zalewę i pozostawić ją do całkowitego ostygnięcia
Gdy zalewa stygnie przygotować słoiki do których nakładać wszystko co w opisie oraz paprykę dość ciasno w słoiki, jak wszystko przygotowane słoiki zalewać już ostygniętą zalewą, szczelnie zakręcić po czym wkładać do dużego garnka wyłożonego ściereczką i pasteryzować przez 15 minut od czasu zagotowania na wolnym ogniu. Studzić w garnku lub na blacie wyłożonym ręcznikiem do góry dnem. Przenieść do piwnicy lub ciemnego miejsca
Powiem wam w sekrecie że papryka wyszła petarda nie czuć tak bardzo octem jak te kupne a wręcz przeciwnie jest kwaskowato słodka taka jaką uwielbiam