Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z młodych buraczków dobrze jest zrobić sobie syrop buraczany. Wykorzystamy go do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , napoi alkoholowych . Zastępuje melasę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 905
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 905
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
1. Wybieramy młody , nieduży burak . Burak obieramy i ścieramy na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Starty burak wkładamy do słoiczka zasypujemy cukrem , przykrywamy. Możemy dosypać cukier waniliowy. Odstawiamy i trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej , następnie przecedzamy. Uzyskany syrop wykorzystujemy do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , dodatek do napojów alkoholowych , kawy , herbaty , może zastąpić nam miód . Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni. Może i więcej u minie szybko schodził więc nie wiem na pewno.