Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z młodych buraczków dobrze jest zrobić sobie syrop buraczany. Wykorzystamy go do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , napoi alkoholowych . Zastępuje melasę.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2909
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3501
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2909
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3501
Składniki
1. Wybieramy młody , nieduży burak . Burak obieramy i ścieramy na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Starty burak wkładamy do słoiczka zasypujemy cukrem , przykrywamy. Możemy dosypać cukier waniliowy. Odstawiamy i trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej , następnie przecedzamy. Uzyskany syrop wykorzystujemy do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , dodatek do napojów alkoholowych , kawy , herbaty , może zastąpić nam miód . Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni. Może i więcej u minie szybko schodził więc nie wiem na pewno.