Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z młodych buraczków dobrze jest zrobić sobie syrop buraczany. Wykorzystamy go do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , napoi alkoholowych . Zastępuje melasę.
1. Wybieramy młody , nieduży burak .
Burak obieramy i ścieramy na tarce o drobnych lub średnich oczkach.
Starty burak wkładamy do słoiczka zasypujemy cukrem , przykrywamy.
Możemy dosypać cukier waniliowy.
Odstawiamy i trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej , następnie przecedzamy.
Uzyskany syrop wykorzystujemy do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , dodatek do napojów alkoholowych , kawy , herbaty , może zastąpić nam miód .
Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni.
Może i więcej u minie szybko schodził więc nie wiem na pewno.
Pasta z tahini i melasy to zdrowy zamiennik topionej czekolady. Sernik jest w...
Odsłon: 57
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 186
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 173
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 25
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 186
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 173
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 25
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 55
Składniki
1. Wybieramy młody , nieduży burak . Burak obieramy i ścieramy na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Starty burak wkładamy do słoiczka zasypujemy cukrem , przykrywamy. Możemy dosypać cukier waniliowy. Odstawiamy i trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej , następnie przecedzamy. Uzyskany syrop wykorzystujemy do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , dodatek do napojów alkoholowych , kawy , herbaty , może zastąpić nam miód . Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni. Może i więcej u minie szybko schodził więc nie wiem na pewno.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Przetwory
Małosolne na sucho
Przetwory
Ogórki małosolne w słoiku
Dżem z czarnej porzeczki
Czarna porzeczka to bogate źródło witaminy C. Jej spożywanie jest zalecane os...
Odsłon: 81
Kompot z truskawek na zimę
Jeśli lubisz domowe przetwory, to kompot z truskawek na zimę musi znaleźć się...
Odsłon: 101