Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z cebuli
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny, pokrojoną kurkumę oraz imbir ( Kurkumę oraz imbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki. Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę.