Przetwory Przepis na:
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny, pokrojoną kurkumę oraz imbir ( Kurkumę oraz imbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki.
Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Blog_Mydlo_i_Powidlo 02 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Świetny na kaszel:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 23 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Teraz jesienną porą rzecz idealna ... tylko dwie osoby muszą to pić ;p1 Kto głosował? | Odpowiedz