Do góry

Przetwory Przepis na:

Syrop z cebuli

Przepis dnia 2020-12-02
Syrop z cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13908

Dodano:

Odsłon: 650

Syrop z cebuli

Składniki

  • Cebula 250 g
  • Miód 5 pełnych łyżek
  • Dodatki opcjonalnie:
  • Sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • Imbir kawałek ok. 2 cm
  • Kurkuma kawałek ok. 2 cm
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Syrop z cebuli

Przygotowanie



  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny, pokrojoną kurkumę oraz imbir ( Kurkumę oraz imbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki.


    Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń