Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z cebuli
W upały piję dużo wody, w tym roku wzbogaciłam ją syropem z mięty.Świetnie sm...
Odsłon: 10474
Trudno mi sobie wyobrazić zimę bez dodatku pigwy w gorącej herbacie. Sprawdza...
Odsłon: 8231
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 425
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny, pokrojoną kurkumę oraz imbir ( Kurkumę oraz imbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki. Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kiszony młody czosnek.
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Przetwory
Ogórki małosolne z woreczka
Przetwory
Kiszone rzodkiewki
Kiszony młody czosnek.
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 130
Zalewa na ogórki małosolne
Ogórki małosolne to chyba najbardziej wytęskniony przysmak wczesnego lata. Is...
Odsłon: 2859