Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z cebuli
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 442
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 360
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 792
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1416
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 442
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 360
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 792
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1416
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny, pokrojoną kurkumę oraz imbir ( Kurkumę oraz imbir najlepiej oskrobać nie obierać). Całość zalać miodem i odstawić na 48 h. Po tym czasie przecedzić do słoika lub butelki. Syrop przechowywać w lodówce ok 14 dni. Dla dzieci powyżej 1 roku życia podaję łyżeczkę dziennie, dla dorosłych w czasie przeziębienia do 3 łyżeczek na dobę.