Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457040
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1276
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2144
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457040
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1276
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2144
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Szczaw obrać, umyć i osączyć. W garnku roztopić masło i dodać szczaw, może być pokrojony drobniej ale niekoniecznie. Dusić pod przykryciem. Jeżeli nie kroiliśmy szczawiu bądź też ma on dużo twardych włókien to gotowy szczaw możemy przetrzeć przez przecierak lub zmiksować blenderem. Słoiczki napełnić gotowym szczawiem, zakręcić i pasteryzować ok 20 minut od momentu zagotowania. Wyjąć słoiczki z wody każdy odwrócić dnem do góry i zostawić do wystygnięcia. Na zimę będzie w sam raz. Smacznego