Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 877
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22946
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15364
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 877
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22946
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15364
Składniki
Szczaw obrać, umyć i osączyć. W garnku roztopić masło i dodać szczaw, może być pokrojony drobniej ale niekoniecznie. Dusić pod przykryciem. Jeżeli nie kroiliśmy szczawiu bądź też ma on dużo twardych włókien to gotowy szczaw możemy przetrzeć przez przecierak lub zmiksować blenderem. Słoiczki napełnić gotowym szczawiem, zakręcić i pasteryzować ok 20 minut od momentu zagotowania. Wyjąć słoiczki z wody każdy odwrócić dnem do góry i zostawić do wystygnięcia. Na zimę będzie w sam raz. Smacznego