Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z patisonów do słoików zapraszam po przepis
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 99
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 99
Składniki
patisony myje wydrążam gniazda nasienne kroje w plasterki sole łyżką soli, pora i natkę drobno kroje dodaje do miski ,marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach dodaje do reszty ,paprykę kroje w paski .
Do warzyw w misce dodaje po szklance ,olej ,ocet ,cukier i wodę całość mieszam i odstawiam na kilka godzin lub na noc ,następnie nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .