Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z patisonów do słoików zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 158
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 844
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 158
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 844
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Składniki
patisony myje wydrążam gniazda nasienne kroje w plasterki sole łyżką soli, pora i natkę drobno kroje dodaje do miski ,marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach dodaje do reszty ,paprykę kroje w paski .
Do warzyw w misce dodaje po szklance ,olej ,ocet ,cukier i wodę całość mieszam i odstawiam na kilka godzin lub na noc ,następnie nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .