Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z patisonów do słoików zapraszam po przepis
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
patisony myje wydrążam gniazda nasienne kroje w plasterki sole łyżką soli, pora i natkę drobno kroje dodaje do miski ,marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach dodaje do reszty ,paprykę kroje w paski .
Do warzyw w misce dodaje po szklance ,olej ,ocet ,cukier i wodę całość mieszam i odstawiam na kilka godzin lub na noc ,następnie nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .