Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarte buraczki w słoikach to nie tylko zimowy dodatek do obiadu. Takie buraczki możesz podawać o każdej porze roku. Pieczone buraczki zamknięte w słoiku zachowują cenne minerały, witaminy, a także intensywny smak i aromat w przeciwieństwie do gotowanych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2344
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1411
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 377
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2344
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1411
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 377
Składniki
Buraczki umyj, owiń w folię aluminiową i włóż do rozgrzanego do 190°C (góra-dół) piekarnika. W zależności od wielkości piecz je przez 60-90 minut.
Po ostudzeniu buraczki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Następnie dodaj ocet, sól i cukier.
Buraczki dobrze wymieszaj i przełóż do słoików.
Słoiki pasteryzuj w garnku przez 20 minut.