Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Seler myje i obieram następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy gotuje czyli woda z cukrem ,octem i solą gorącą zalewa zalewam starty seler dodaje pieprz w ziarnach i zostawiam pod przykryciem by seler sie sparzył na 10 minut.
Po 10 minutach seler wraz w zalewa nakładam do słoików szczelnie zakręcam i wstawiam słoiki do pasteryzacji 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,solki musza być zanurzone w wodzie do polowy po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia i wynoszę do spiżarni po dokładne wykonanie zapraszam na film,