Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Składniki
Seler myje i obieram następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy gotuje czyli woda z cukrem ,octem i solą gorącą zalewa zalewam starty seler dodaje pieprz w ziarnach i zostawiam pod przykryciem by seler sie sparzył na 10 minut.
Po 10 minutach seler wraz w zalewa nakładam do słoików szczelnie zakręcam i wstawiam słoiki do pasteryzacji 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,solki musza być zanurzone w wodzie do polowy po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia i wynoszę do spiżarni po dokładne wykonanie zapraszam na film,