Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 455
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15365
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3249
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 455
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15365
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3249
Składniki
Seler myje i obieram następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy gotuje czyli woda z cukrem ,octem i solą gorącą zalewa zalewam starty seler dodaje pieprz w ziarnach i zostawiam pod przykryciem by seler sie sparzył na 10 minut.
Po 10 minutach seler wraz w zalewa nakładam do słoików szczelnie zakręcam i wstawiam słoiki do pasteryzacji 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,solki musza być zanurzone w wodzie do polowy po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia i wynoszę do spiżarni po dokładne wykonanie zapraszam na film,