Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 168
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 327
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 88
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 168
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 327
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 88
Składniki
Seler myje i obieram następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy gotuje czyli woda z cukrem ,octem i solą gorącą zalewa zalewam starty seler dodaje pieprz w ziarnach i zostawiam pod przykryciem by seler sie sparzył na 10 minut.
Po 10 minutach seler wraz w zalewa nakładam do słoików szczelnie zakręcam i wstawiam słoiki do pasteryzacji 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,solki musza być zanurzone w wodzie do polowy po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia i wynoszę do spiżarni po dokładne wykonanie zapraszam na film,