Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3343
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 495
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3343
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 495
Składniki
Seler myje i obieram następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy gotuje czyli woda z cukrem ,octem i solą gorącą zalewa zalewam starty seler dodaje pieprz w ziarnach i zostawiam pod przykryciem by seler sie sparzył na 10 minut.
Po 10 minutach seler wraz w zalewa nakładam do słoików szczelnie zakręcam i wstawiam słoiki do pasteryzacji 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,solki musza być zanurzone w wodzie do polowy po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia i wynoszę do spiżarni po dokładne wykonanie zapraszam na film,