Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ty także jesteś w ferworze przygotowywania przetworów na zimę? Jeśli zrobiłeś już sałatkę warzywną, marynowane ogórki i kilka innych klasyków, koniecznie znajdź jeszcze nieco siły, aby zrobić tatar z cukinii do słoików. Ta niecodzienna sałatka zawsze robi furorę, a jej przygotowanie jest bajecznie proste. Fantastyczne połączenie, które wręcz zachwyca smakiem. Taki tatar z cukinii sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub dodatek do wielu różnych dań.
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1063
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 201
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1063
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 201
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz, a następnie poszatkuj w średniej wielkości kostkę. Posól do smaku, zamieszaj i zostaw na chwilę. Cebule także drobno posiekaj, tak samo zrób z papryczką.
Cukinię przełóż do słoików, wyparzonych i suchych. Ugniataj dosyć ciasno. Dodaj po zielu angielskim, liściu laurowym i kilku ziarenkach pieprzu. Równomiernie rozłóż też cebulę i ostrą papryczkę.
Wodę, ocet, cukier i olej zagotuj. Zalej zawartość słoików, mocno zakręć i pasteryzuj około 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku.