Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, cieszmy się nim jak najdłużej :) ale aby przedłużyć smak tych cudownych owoców warto teraz trochę poświęcić czasu i przygotować przepyszne truskawki w kompocie, aby zimą również cieszyć się ich smakiem :)
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 65
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 254
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 609
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2444
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 65
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 254
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 609
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2444
Składniki
Słoiki bardzo dokładnie umyć. (Najlepiej ok. 1 litrowe) Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Tak przygotowane truskawki przełożyć do słoików, wsypać cukier i zalać odfiltrowaną wodą (tak do 2/3 wysokości słoika). Słoiki dobrze zakręcić i włożyć do dużego garnka z wodą i pasteryzować ok. 15. Po tym czasie wyjąć słoiki i studzić do góry dnem.
Smacznego
:)