Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, cieszmy się nim jak najdłużej :) ale aby przedłużyć smak tych cudownych owoców warto teraz trochę poświęcić czasu i przygotować przepyszne truskawki w kompocie, aby zimą również cieszyć się ich smakiem :)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5447
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47920
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165765
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5447
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47920
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165765
Składniki
Słoiki bardzo dokładnie umyć. (Najlepiej ok. 1 litrowe) Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Tak przygotowane truskawki przełożyć do słoików, wsypać cukier i zalać odfiltrowaną wodą (tak do 2/3 wysokości słoika). Słoiki dobrze zakręcić i włożyć do dużego garnka z wodą i pasteryzować ok. 15. Po tym czasie wyjąć słoiki i studzić do góry dnem.
Smacznego
:)