Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, cieszmy się nim jak najdłużej :) ale aby przedłużyć smak tych cudownych owoców warto teraz trochę poświęcić czasu i przygotować przepyszne truskawki w kompocie, aby zimą również cieszyć się ich smakiem :)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6578
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 349
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13401
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6578
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 349
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13401
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2681
Składniki
Słoiki bardzo dokładnie umyć. (Najlepiej ok. 1 litrowe) Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Tak przygotowane truskawki przełożyć do słoików, wsypać cukier i zalać odfiltrowaną wodą (tak do 2/3 wysokości słoika). Słoiki dobrze zakręcić i włożyć do dużego garnka z wodą i pasteryzować ok. 15. Po tym czasie wyjąć słoiki i studzić do góry dnem.
Smacznego
:)