Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, cieszmy się nim jak najdłużej :) ale aby przedłużyć smak tych cudownych owoców warto teraz trochę poświęcić czasu i przygotować przepyszne truskawki w kompocie, aby zimą również cieszyć się ich smakiem :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35837
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1242
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1772
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35837
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1242
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1772
        
        
                Składniki
Słoiki bardzo dokładnie umyć. (Najlepiej ok. 1 litrowe) Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Tak przygotowane truskawki przełożyć do słoików, wsypać cukier i zalać odfiltrowaną wodą (tak do 2/3 wysokości słoika). Słoiki dobrze zakręcić i włożyć do dużego garnka z wodą i pasteryzować ok. 15. Po tym czasie wyjąć słoiki i studzić do góry dnem.
Smacznego
:)