Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobrze się sprawdzą jako dodatek do deserów, świetnie smakują na chałce
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14118
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16087
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6472
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14118
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16087
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6472
Składniki
Umyte truskawki pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.
Przygotowane truskawki przełożyć na dużą patelnię, smażyć na dużym ogniu, często mieszając. Chodzi o jak najszybsze odparowanie soku. Można też wyłożyć truskawki na dużą blachę do pieczenia i wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przełożyć do słoiczków, pasteryzować 10 minut.