Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobrze się sprawdzą jako dodatek do deserów, świetnie smakują na chałce
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21529
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Umyte truskawki pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.
Przygotowane truskawki przełożyć na dużą patelnię, smażyć na dużym ogniu, często mieszając. Chodzi o jak najszybsze odparowanie soku. Można też wyłożyć truskawki na dużą blachę do pieczenia i wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przełożyć do słoiczków, pasteryzować 10 minut.