Do góry

Przetwory Przepis na:

truskawki w słoiku

truskawki w słoiku

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 836

Dodano:

Odsłon: 523

dobrze się sprawdzą jako dodatek do deserów, świetnie smakują na chałce

Składniki

  • truskawki - 1 kg
  • cukier brązowy - 200 g
  • sok z jednej cytryny
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
truskawki w słoiku

Przygotowanie

  1. Umyte truskawki pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.

  2. Przygotowane truskawki przełożyć na dużą patelnię, smażyć na dużym ogniu, często mieszając. Chodzi o jak najszybsze odparowanie soku. Można też wyłożyć truskawki na dużą blachę do pieczenia i wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

  3. Przełożyć do słoiczków, pasteryzować 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń