Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna,długo szukałam smaku tej wędliny,w końcu znalazłam.Przypomina mi smak słoikówki mojej mamy ,kiedy kochana robiła 60 lat temu:) Bardzo Wam polecam:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 548
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 548
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Mięsa opłukać ,pokroić w małe kawałki około 1,5cm.Dać do miski ,dodać sól,pieprz, żelatynę,ziele i liśce.Dodać wodę mineralną oraz czosnek pokrojony w plasterki. Wszystko wymieszać i odstawić najlepiej na całą noc. Przygotować słoiki u mnie wyszło 6 na 600ml i jeden na 500ml. Tak zaprawione mięso ciasno ugnieść w słoikach ,zostawić od zakrętki 1,5 cm odstęp. Pasteryzować przez 3 dni. Pierwszy dzięn 2 godz. Drugi dzień 1,5 godz. Trzeci dzień 1 godz. Takie słoiki mogą bezpiecznie przetrwać do roku czasu w chłodnym miejscu,bez obawy na kiełbasiany jad:)
Smacznego życzę!