Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna kolorowa warstwowa sałatka na zimę zapraszam po przepis
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10512
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10512
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
Składniki
Warzywa myje pomidory kroje w ćwiartki, ogórki w grubsze plasterki ze skórką, cebule w plasterki, marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach, koper i natkę kroje drobno. Do każdego litrowego słoika na dno daje ziele ,gorczycę i listek laurowy, warzywa układam warstwami w słoiku następnie do każdego słoika po łyżce ocet ,olej ,cukier i sól i zalewam gotowana wodą.
Gotowe zakręcone słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od manometru zagotowania wody, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły i musza być zanurzone w wodzie co najmniej do polowy słoików. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje z garnka i ustawiam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia. Taka sałatka to wspaniały dodatek do dan obiadowych poza sezonem ogrodniczym, po dokładne wykonanie zapraszam na film.