Do góry

Przetwory Przepis na:

Wielkanocny sos tatarski

Wielkanocny sos tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 2129

Na stół wielkanocny w sam raz. Jest delikatniejszy od tradycyjnego.

Składniki

  • Ogórek konserwowy 6 szt.
  • Jajka 5 szt.
  • Grzybki marynowane 1 mały słoiczek
  • Jabłko 1 szt.
  • Chrzan tarty 3 łyżki
  • Majonez 8 łyżek
  • Sól i cukier do smaku
  • Natka pietruszki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka. Zaś białka pokroić w bardzo drobną kostkę, a żółtka utrzeć z majonezem. Grzybki, ogórki i obrane jabłko również bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, przyprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń