Do góry

Przetwory Przepis na:

Wiosenne ogórki małosolne.

Wiosenne ogórki małosolne.

Autor:

Przepisów i artykułów: 939 Ocena: 19724

Dodano:

Odsłon: 563

Od dłuższgo czasu chodziły za mną takie ogóreczki.Wiem,że w nich jest tablica Mendelejewa,ale co tam...smaki zwyciężyły:)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wiosenne ogórki małosolne.

Przygotowanie

  1. Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie,kilka razy ją zmieniać.
    Do umytych słoików na spód dac koperek i połowę obranego czosnku.
    Słoik napchać ogórkami dośc ciasno ,na wierzch dać pozostałe ząbki czosnku.

    Zagotować wodę ,na każdy litr dawać łyżkę soli,rozpuścić .
    Gorącą wodą zalewać ogórki i zakręcić.
    Odstawić w ciepłym miejscu na 3-4 dni,po tym czasie możemy się zajadać pysznymi ogóreczkami.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń