Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższgo czasu chodziły za mną takie ogóreczki.Wiem,że w nich jest tablica Mendelejewa,ale co tam...smaki zwyciężyły:)
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8789
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 193
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8789
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 193
Składniki
Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie,kilka razy ją zmieniać. Do umytych słoików na spód dac koperek i połowę obranego czosnku. Słoik napchać ogórkami dośc ciasno ,na wierzch dać pozostałe ząbki czosnku. Zagotować wodę ,na każdy litr dawać łyżkę soli,rozpuścić . Gorącą wodą zalewać ogórki i zakręcić. Odstawić w ciepłym miejscu na 3-4 dni,po tym czasie możemy się zajadać pysznymi ogóreczkami. Smacznego życzę!