Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższgo czasu chodziły za mną takie ogóreczki.Wiem,że w nich jest tablica Mendelejewa,ale co tam...smaki zwyciężyły:)
Polecam.
Odsłon: 964
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 83
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 964
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 83
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie,kilka razy ją zmieniać. Do umytych słoików na spód dac koperek i połowę obranego czosnku. Słoik napchać ogórkami dośc ciasno ,na wierzch dać pozostałe ząbki czosnku. Zagotować wodę ,na każdy litr dawać łyżkę soli,rozpuścić . Gorącą wodą zalewać ogórki i zakręcić. Odstawić w ciepłym miejscu na 3-4 dni,po tym czasie możemy się zajadać pysznymi ogóreczkami. Smacznego życzę!